Verwijzers

Adequate behandeling COPD door samenwerking en scholing

COPD vraagt om een adequate behandeling. De fysiotherapeuten van het COPD Netwerk Utrecht garanderen hoog kwalitatieve zorg, zoals een beweegadvies of -programma op maat voor patiënten met COPD.

Daarbij wordt niet alleen gekeken naar medische COPD-klachten, maar ook naar angsten, de algehele conditie en eventuele andere klachten aan het bewegingsapparaat, zoals verlies van spierkracht. Op die manier kan een persoonlijk trainingsadvies samengesteld worden, gewerkt worden aan reactivering of een revalidatietraject op maat gemaakt worden.

Scholing COPD fysiotherapeuten

De bij het COPD Netwerk Utrecht aangesloten fysiotherapeuten borgen hun kwaliteit door een scholingsbeleid. Leden moeten aan diverse scholingsvoorwaarden voldoen. De fysiotherapeuten zijn door middel van jaarlijkse geaccrediteerde scholingsbijeenkomsten op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van COPD en andere longaandoeningen zoals astma en longfibrose. Daarnaast werken zij volgens protocollen, maar hebben oog voor zorg op maat.

De fysiotherapeuten van het COPD Netwerk Utrecht werken nauw samen met elkaar en met verwijzers zoals huisartsen, POH-longen (praktijkondersteuner huisarts), longartsen en longverpleegkundigen. Doel is het delen van specifieke informatie over COPD om zo de kennis up to date te houden. Op deze manier biedt het COPD Netwerk Utrecht de zekerheid van hoog kwalitatieve behandelingen.

Het COPD Netwerk Utrecht is een open netwerk. Op dit moment zijn ca. 70 fysiotherapeuten lid van het netwerk.  Zoek een praktijk  in uw buurt.

Verwijzen?

Wilt u iemand verwijzen naar het COPD Netwerk Utrecht? Bekijk dan de aangesloten praktijken.

Of stuur een e-mail naar info@copdnetwerkutrecht.nl